tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δωρεάν τα εμβόλια σε άπορους και ανασφάλιστους

Ξεκινά από το νέο έτος ο δωρεάν εμβολιασμός σε ανασφάλιστους και άπορους πολίτες, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. Δικαιούχοι είναι όλοι οι ανασφάλιστοι έλληνες πολίτες, οι νομίμως διαμένοντες στην ελληνική επικράτεια ομογενείς, οι υπήκοοι κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι υπήκοοι τρίτων χωρών νόμιμα και μόνιμα διαμένοντες στην Ελλάδα με αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Οι παράνομοι μετανάστες θα εμβολιάζονται στα ειδικά κέντρα με συγκεκριμένο πρωτόκολλο και τις δαπάνες καλύπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα εμβόλια που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού (ΕΠΕ) θα παρέχονται δωρεάν, εκτός από αυτό του ροταϊού για το οποίο προβλέπεται συμμετοχή 25% (η τιμή του κυμαίνεται από 37 έως 65 ευρώ), ενώ για παράδειγμα δεν αποζημιώνεται το νέο εμβόλιο της μηνιγγιτιδικής νόσου, αφού δεν περιλαμβάνεται στο ΕΠΕ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται σε ιατρούς των νοσοκομείων του ΕΣΥ και των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), προκειμένου να λαμβάνουν συνταγές.

Η συνταγογράφηση γίνεται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, με την έκδοση ηλεκτρονικών συνταγών, πάνω στις οποίες υπάρχει ειδική ένδειξη και η προμήθεια γίνεται από όλα τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά φαρμακεία.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας είναι σε φάση ολοκλήρωσης των διαδικασιών διενέργειας ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού, ο οποίος ξεκίνησε κατά το έτος 2013 για προμήθεια και διάθεση εμβολίων για την εμβολιαστική κάλυψη των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών.

Επιπλέον αναμένει την εκτέλεση της ετήσιας παραγγελίας για το τρέχον έτος από το Ινστιτούτο Παστέρ, το οποίο επίσης διενεργεί διεθνή διαγωνισμό.

Μετά την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων διαγωνισμών, το υπουργείο Υγείας θα διαθέσει περιορισμένες ποσότητες εμβολίων στις Περιφέρειες και στις διοικήσεις των ΥΠΕ, ανάλογα με την εκτίμηση των αναγκών τους.

Πηγή: ww.aftodioikisi.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69