tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ενημερωτική ημερίδα για τον καρκίνο πραγματοποιήθηκε στην Βέροια (φωτογραφίες)

Ενημερωτική ημερίδα για τον καρκίνο διοργάνωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - Παράρτημα Βέροιας.

Η ημερίδα που προσέλκυσε πολιτικά πρόσωπα, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιατρούς, εκπροσώπους συλλόγων – φορέων και πολιτών, πραγματοποιήθηκε το πρωινό του Σαββάτου 11 Μαρτίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Βέροιας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κ. Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους, ο οποίος παρουσίασε τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του παραρτήματος, που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1988, κι αναφέρθηκε στον ιατρό Τάσο Βασιάδη που συνετέλεσε στην δημιουργία του παραρτήματος και στον ιατρό Δημήτριο Κουπίδη ο οποίος επιτέλεσε πρόεδρος του επί σειρά ετών. Αναφέρθηκε στις ενημερωτικές δράσεις που πραγματοποιεί το παράρτημα και στο έργο ανάπτυξης γα το μέλλον.

Η επιτροπή αποτελείται από τους εξής:

Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους, πρόεδρος

Βασιλικής Καραδήμου, αντιπρόεδρος

Νίκος Παπαγιάννης, ταμίας

Κατερίνα Φύκατα, γραμματέας

Αργύρης Φουκαλάς, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων

Στέλλα Αραμπατζή, τομεάρχης Νάουσας

Γιώργος Κυρόπουλος, μέντορας

Ενώ σήμερα έγινε πρόταση στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Μάκη Ισαακίδη να λάβει την θέση του επίτιμου προέδρου, την οποία κι έκανε δεκτή κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση.

Την ενημερωτική ημερίδα, με τίτλο «Να κλείσει το χάσμα στη φροντίδα του καρκίνου», τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, Χειρουργός.

Χαιρετισμό απηύθηνε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας, κ. Ιωάννα Μπαμνιατζή, η οποία αναφέρθηκε στην συνεργασία του Συλλόγου με το Παράρτημα, στην ασθένειά της που παλεύει με αυτήν από το 2003, στο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος ώστε να δώσει κουράγιο στους ασθενείς και τόνισε πόσο σημαντικοί είναι οι προληπτική έλεγχοι. «Η πρόληψη σώζει ζωές, η πρόληψη είναι στάση ζωής».

Ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο πολύτιμο έργο που προσφέρει στους συνανθρώπους μας τη Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και δει το Παράρτημα Βέροιας. Τόνισε ότι η πρόληψη είναι το όπλο για την έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου ενώ στο τέλος αναφέρθηκε στον τ. πρόεδρο κ. Κουπίδη και την αέναη συνεισφορά του στο Παράρτημα.

Ο βουλευτής Αναστάσιος Μαρτζώκας τόνισε ότι είναι σημαντικό η πολιτεία και οι ιατροί να δουλέψουν ώστε να βρεθεί λύση για τον καρκίνο, να βρεθεί το φάρμακό του, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μέσω του εθελοντισμού και να γίνουμε σύμμαχοι και πρωτοπόροι κι έκλεισε εκφράζοντας την στήριξή του στο έργο της ΕΑΕ.

Ο βουλευτής Άγγελος Τόλκας είπε ότι ο καρκίνος μας αφορά όλους, να είμαστε ενημερωμένοι, η κοινωνία προετοιμασμένη με τους πόρους που θα της παρέχει η πολιτεία μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό.

Ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης αναγνωρίζει το σπουδαίο έργο του τ. προέδρου του Παραρτήματος κ. Κουπίδη και την πολυετή προσφορά του. Αναφέρθηκε στην ενημέρωση πρόληψης, στην έγκαιρη διάγνωση και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε μορφής καρκίνου. Μίλησε για το εθελοντικό έργο του Παραρτήματος, που ο δήμος Βέροιας στηρίζει και για τους σκοπούς αυτούς παραχώρησε τον δεύτερο όροφο του κτιρίου Ολγάνου ώστε να στεγαστεί η εταιρεία.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Μάκης Ισαακίδης, αφού έκανε δεκτή την πρόταση του Παραρτήματος να συμμετέχει ως επίτιμος πρόεδρος, αναφέρθηκε στην δύσκολη λέξη «καρκίνος» και τα συναισθήματα που κρύβει, τον πόνο, την αγωνία, την δυστυχία κ.α. καθώς και τις προεκτάσεις που έχει η ασθένεια τόσο στον ασθενή όσο και περιβάλλον του. Μέσω των ενημερωτικών δράσεων έχουμε καταφέρει να κάνουμε την λέξη πιο οικεία ώστε να κλείσει το χάσμα του καρκίνου.

Έπειτα ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος μίλησε για τον ρόλο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας,  για τα ποσοστά καρκίνου (μαστού, προστάτη, τραχήλου μήτρας κτλ) στα δύο φύλα, για το έργο των εθελοντών καθώς η Εταιρεία είναι αμιγώς εθελοντική και δεν αμείβονται όσοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτήν, για τον αντικαπνικό αγώνα σε σχολεία και πανεπιστήμια, στο ιδιαίτερο βάρος που δίνουν στην νεολαία, στις ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, στις προληπτικές εξετάσεις, στην καθιέρωση παγκόσμιων ημερών διαφόρων μορφών καρκίνου, στην σπουδαιότητα εξάλειψης ανισοτήτων… Πρότεινε να γίνουν αντιστρεσογόνες δράσεις με περπάτημα στη φύση τόσο στην Βέροια όσο και στην Νάουσα. Κι έκλεισε την ομιλία του ζητώντας την στήριξη του κόσμου «στηρίξτε μας για να μπορέσουμε να στηρίζουμε!».

Στη συνέχεια ο κ. Φιλόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Δημήτριο Κουπίδη, Καρδιολόγο, τ. Πρόεδρο του Παραρτήματος Βέροιας.

Ο κ. Κουπίδης χαιρέτισε την εκδήλωση μιλώντας για τους σκοπούς της Εταιρείας, και τόνισε ότι η πρόληψη μπορεί να συντελέσει στην αντιμετώπιση του καρκίνου, καθώς δεν είναι επάρατος όπως πιστευόταν παλαιότερα, αλλά κατά ένα μεγάλο μέρος είναι ιάσιμη. Η οικονομική συμβολή της πολιτείας μαζί με την ψυχική διάθεση προσφοράς θα έρθει το όφελος στην κοινωνία των πολιτών.

Έπειτα ακολούθησαν οι εισηγήσεις των επιστημόνων.

- Ο Φίλιππος Φιλίππου Καθηγητής, ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ, ανέπτυξε το θέμα «Φυσική δραστηριότητα και καρκίνος: Οφέλη από τη συμμετοχή»

- Η Άννα Μαρία Δρίβα, Βιολόγος Msc, Επιστημονική συνεργάτιδα Future Health, ανέπτυξε το θέμα «Οικογενειακή Φύλαξη Βλαστικών Κυττάρων, Ένα πολύτιμο δώρο ζωής για την μελλοντική υγεία του παιδιού σας - Νέες θεραπείες και μελέτες»

- Ο Γεώργιος Κυρόπουλος, Ακτινολόγος, εξειδικευμένος στην απεικόνιση του μαστού, μίλησε για την 50ετή εμπειρία του στην διάγνωση του καρκίνου

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69