tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ποια σωστή δίαιτα σε πρωτεϊνούχα σκευάσματα μπορεί να βοηθήσει την απόδοση των αθλητών

Συχνά οι αθλητές καταφεύγουν σε πρωτεϊνούχα σκευάσματα που υπόσχονται ευεξία, σωστή υγεία και αύξηση των αθλητικών τους επιδόσεων. Σίγουρα μία απόφαση δεν αρκεί για μια σωστή πρωτεϊνική διατροφή χωρίς την γνώμη των ειδικών. Οι γιατροί και οι επαγγελματίες διατροφολόγοι συνιστούν στους αθλητές να καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και αποκατάσταση των μυών, προκειμένου να διατηρήσουν ένα υγιές σωματικό βάρος και να υποστηρίξουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Οι πρωτεΐνες γράμμωσης, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη, είναι επίσης σημαντικές για τη σωστή γράμμωση των μυών και των αρθρώσεων, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού και βελτιώνοντας τη συνολική αθλητική απόδοση.

Οι αθλητές απαιτούν υψηλότερες ποσότητες πρωτεΐνης για να υποστηρίξουν την αθλητική τους απόδοση. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητιατρικής (ACSM), οι αθλητές θα πρέπει να καταναλώνουν μεταξύ 1,2 και 2,0 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό βάρους, ανάλογα με τον τύπο και την ένταση της άσκησής τους.

Μελέτες που έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα αθλητικά περιοδικά έχουν δείξει ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να βελτιώσει τη μυϊκή δύναμη και στους νέους αθλητές όσο και σε μεγαλύτερους σε ηλικία. Από τους ειδικούς έχει διαπιστωθεί επίσης ότι μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες μπορεί προκαλέσει κορεσμό στην πείνα και να μειώσει την όρεξη του αθλητή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την σωστή διαχείριση του σωματικού βάρους και την αύξηση της σωματικής μάζας. Η πρωτεΐνη είναι επίσης σημαντική για την υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Η λήψη συμπληρωμάτων πρωτεΐνης μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και να μειώσει τον κίνδυνο λοιμώξεων στους αθλητές.

Οι πρωτεΐνες γράμμωσης, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη, είναι επίσης σημαντικές για την αθλητική απόδοση και τη υγεία του αθλητή. Το κολλαγόνο είναι ένας τύπος πρωτεΐνης γράμμωσης που είναι απαραίτητος για την υγεία των αρθρώσεων, των τενόντων και των συνδέσμων μας. Το συμπλήρωμα κολλαγόνου μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας των αρθρώσεων, στη μείωση του πόνου και της ακαμψίας των αρθρώσεων και στη βελτίωση της κινητικότητας σε αθλητές με τραυματισμούς στις αρθρώσεις. Η ελαστίνη είναι απαραίτητη για την ελαστικότητα των μυών και των τενόντων μας, η οποία βοηθά στην απορρόφηση των κραδασμών και στη μείωση του κινδύνου τραυματισμού. Οι επαγγελματίες υγείας συνιστούν στους αθλητές να καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών και πρωτεϊνών γράμμωσης για να καλυτερεύσουν την αθλητική τους απόδοση και τη συνολική τους υγεία. Επιπλέον, πρέπει να υπογραμμιστεί, ότι η υπερβολική πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία. Η κατανάλωση περισσότερων από 2,0 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο νεφρικής βλάβης, αφυδάτωσης και άλλων προβλημάτων υγείας.

Πέρα από τα γνωστά πρωτεϊνούχα σκευάσματα, οι αθλητές μπορούν να λαμβάνουν την πρωτεΐνη που χρειάζονται από άπαχο κρέας κοτόπουλου, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα (π.χ. τα οφέλη του κεφίρ https://stamou.gr/product/kefir-lefko/ είναι γνωστά για την αθλητική διατροφή), όπως επίσης από τα όσπρια, τα φασόλια, τους ξηρούς καρπούς κ.α. Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει μια ποικιλία πηγών πρωτεΐνης μπορεί να παρέχει στους αθλητές όλα τα υγιή συστατικά που χρειάζονται για βελτίωση της αθλητικής τους απόδοσης και της συνολικής τους υγείας. Φυσικά μια ισορροπημένη διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφών, ενώ για τις ώρες που οι αθλητές επιθυμούν μια γλυκιά απόλαυση μπορούν να επιλέξουν υγιεινά γλυκά όπως το παγωτό https://stamou.gr/product/pagota/.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69