tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρέμβαση Βεσυρόπουλου για την ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ημαθίας

besiropoulos

Την ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ημαθίας, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Συγκεκριμένα με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια, επισημαίνει πως προκύπτει εκ των πραγμάτων η άμεση λήψη μέτρων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια και τους ελέγχους στην Εγνατία Οδό και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ημαθίας, μετά και το πρόσφατο τραγικό τροχαίο δυστύχημα.

Η δημιουργία του συγκεκριμένου Τμήματος καθίσταται επιβεβλημένη από το γεγονός ότι, η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, λόγω και του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού, της ΠΑΘΕ αλλά και της γεωγραφικής της θέσης, είναι εκ των πραγμάτων, ο σημαντικότερος κόμβος της Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βεσυρόπουλος έχει καταθέσει την συγκεκριμένη πρόταση και στο παρελθόν.

Σε δήλωση του ο Βουλευτής Ημαθίας ανέφερε τα εξής:

«Η αστυνόμευση, η οδική ασφάλεια και οι έλεγχοι στην Εγνατία οδό αλλά και στο εθνικό δίκτυο, απαιτούν ένα επανασχεδιασμό των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Η κομβική θέση της Ημαθίας αλλά και η μεγάλη κίνηση στο οδικό δίκτυο, επιβάλουν την ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, με έδρα την Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας.

Η οδική ασφάλεια είναι κορυφαίο ζήτημα, δεν μπορούμε να το αγνοούμε».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Το πρόσφατο τραγικό τροχαίο δυστύχημα, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Βέροιας, είχε βαρύ κόστος με 5 νεκρούς και 30 τραυματίες.

Μία ημέρα μετά, στις 6 Οκτωβρίου είχαμε ένα ακόμα ατύχημα με νταλίκα στην Εγνατία Οδό, χωρίς ευτυχώς ανθρώπινα θύματα.

Προκύπτει εκ των πραγμάτων η άμεση λήψη μέτρων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια και τους ελέγχους στην Εγνατία Οδό και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ημαθίας.

Ένα επιβεβλημένο μέτρο είναι η ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ημαθίας. Καθίσταται επιβεβλημένο από το γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, λόγω και του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού, της ΠΑΘΕ αλλά και της γεωγραφικής της θέσης, είναι εκ των πραγμάτων, ο σημαντικότερος κόμβος της Κεντρικής Μακεδονίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ημαθία γειτνιάζει με άλλες 4 Περιφερειακές Ενότητες (Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης).

Στο τμήμα της Εθνικής Οδού στην Ημαθία υπάρχει αυξημένη κίνηση ενώ ο νομός δέχεται χιλιάδες επισκέπτες, λόγω του Μουσείου της Βεργίνας, που είναι ο τρίτος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα, καθώς και της «Σχολής Αριστοτέλους» στη Νάουσα και της Ιεράς Μονής «Παναγία Σουμελά.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

1. Εάν στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι η ίδρυση, η στελέχωση και η λειτουργία Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ημαθίας, με έδρα την Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας.

Δήλωση Βεσυρόπουλου για το δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

«Μία ανθρώπινη τραγωδία, όπως η χθεσινή στην Εγνατία Οδό, προκαλεί συναισθήματα πόνου και λύπης.

Αναδεικνύει όμως και άλλα ζητήματα.

Βρέθηκα χθες στον τόπο της τραγωδίας αλλά και αργότερα στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Είδα και εκτίμησα την αυταπάρνηση, το ανθρώπινο ενδιαφέρον και την υψηλή επιστημονική κατάρτιση των γιατρών, των νοσηλευτών και της διοίκησης, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την περίθαλψη των τραυματιών και για να σωθούν άνθρωποι.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες που κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα, σώζοντας ζωές και δίνοντας πολύτιμες βοήθειες.

Γνωρίζω ότι όλα αυτά αποκτούν μεγαλύτερη σημασία και διάσταση αν συνυπολογίσουμε τις ελλείψεις προσωπικού και την υποστελέχωση του νοσοκομείου αλλά και των άλλων υπηρεσιών.

Αυτό όμως αναδεικνύει το μέγεθος αυτής της προσπάθειας, την υψηλή συνείδηση χρέους και καθήκοντος αυτών των ανθρώπων, τους οποίους οφείλουμε όλοι να συγχαρούμε.

Σε όλους αυτούς, σαν απλός πολίτης, θέλω να απευθύνω ένα απλό, μεγάλο και αληθινό ευχαριστώ.

Στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69