tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Υπέρ της διατήρησης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης στους Γεωργιανούς

Υπέρ της διατήρησης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης στους Γεωργιανούς τάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Για τον λόγο αυτό εξέδωσε και ψήφισμα υποστήριξης στο αίτημα της Κοινότητας Γεωργιανών. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Χαρέλας τόνισε ότι στο πλάνο της ηγεσίας της Αστυνομίας είναι η κατάργηση του τμήματος και ανέφερε μια σειρά από αρμοδιότητες που έχει το τμήμα αυτό αναφορικά με τον έλεγχο των μεταναστών. Το αίτημα υποστήριξε και ο πρόεδρος των Γεωργιανών Ηρακλής Σοφιανίδης.

Στο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρει:

Σήμερα 29 Απριλίου 2024 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας αποφάσισε την έκδοση του παρόντος Ψηφίσματος για την αδιάλειπτη λειτουργία του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας με έδρα την κοινότητα των Γεωργιανών στο οίκημα που ήδη λειτουργεί συνεχόμενα από το έτος 2000 και που παραχωρήθηκε από το Δήμο Βέροιας για την λειτουργία αυτή.

Η προσφορά όλα αυτά τα χρόνια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας στους δημότες της Βέροιας είναι πολύπλευρη και ουσιαστική. Η παρουσία των περιπολιών της συγκεκριμένης Υπηρεσίας σε κάθε απομακρυσμένη κοινότητα του Δήμου μας διατήρησε το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των κοινοτήτων του Δήμου μας. οι υποθέσεις διακίνησης αλλοδαπών που έχει εξιχνιάσει τόσο εντός του Νομού μας όσο όμως και με την συνεισφορά της σε όλη την επικράτεια δεν αφήνει περιθώρια παύσης της αυτόνομης λειτουργείας της. Η τοποθεσία της έδρας του Τ.Δ.Μ Ημαθίας ευνοεί για την συνεχή παρουσία της αστυνομίας στην Παναγία Σουμελά που αποτελεί σημαντικό Προσκυνηματικό τόπο του Δήμου μας καθότι απέχει μόνο δέκα λεπτά από αυτή. Η περιοχή του Δήμου μας, είναι κυρίως αγροτική περιοχή και επεκτείνεται ιδιαίτερα στον Ημαθιώτικο κάμπο με συνέπεια την αναγκαιότητα χιλιάδων εποχιακών εργατικών χεριών — κυρίως αλλοδαπών - για την συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων κυρίως. Η λειτουργία της ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας αλλοδαπών στην Κοινότητα του Δήμου μας της Αγίας Βαρβάρας, απαιτεί την συνεχή αστυνομική εποπτεία ώστε να διασφαλίζεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θεωρούμε είναι αναγκαία η αυτόνομη συνέχιση της λειτουργίας της συγκεκριμένης Υπηρεσίας στην κοινότητα των Γεωργιανών και η ενίσχυσή της με ανθρώπινο δυναμικό ώστε να ανταποκριθεί στο πολύπλευρο πλαίσιο της προσφοράς της".

Xarelas20240429 172055

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69