Η Ένωση Πολιτών Ημαθίας πραγματοποίησε την πρώτη της εκδήλωση

Η Ένωση Πολιτών Ημαθίας(Ε.Π.Η.) πραγματοποίησε την πρώτη της εκδήλωση την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στην Βέροια, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, με την ομιλία του Δρ Χαραλάμπους  Μηνάογλου με θέμα «ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Ο Μεγάλος  Ιστορικός Κανόνας».  Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια της εκμάθησης και αντικειμενικής προβολής της μακραίωνης  Ελληνικής Ιστορίας, καθώς και των αγώνων του Έθνους μας, την ιστορική αφύπνιση και την συνειρμική σύνδεση του ιστορικού παρελθόντος με το γίγνεσθαι της σημερινής πραγματικότητας.

Ο Μητροπολίτη Βεροίας – Ναούσης και Καμπανίας  εκπροσωπήθηκε από τον πατέρα Σωσίπατρο. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Δήμου Βέροιας κ. Αλέξανδρος Τσαχουρίδης και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ημαθίας της  Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων(ΠΕΘ)  κ. Ευθυμιος Χωματάς, σαν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης. Παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Στρατηγού της ΙΜΠ Τ/χης (Α.Σ.) κ. Γεώργιος Κολοβός, ο Αντγος ε.α. κ. Βασίλειος Παζάρας και ο Υπτγος ε.α. κ. Αλέξανδρος Τρομπούκης. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν το μέλος της Ε.Π.Η. Ιωάννης Βουρδούνης, ο οποίος  ενημέρωσε το κοινό και για την ταυτότητα της Ε.Π.Η.

eme 47

Επίσης μοιράστηκαν σε όλους ενημερωτικά φυλλάδια με τις ιδέες και τους σκοπούς της Ε.Π.Η. Η αίθουσα ήταν γεμάτη και ο κόσμος παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον τον ομιλητή να παρουσιάζει ιστορικά στοιχεία τα οποία δεν ήταν γνωστά στο ευρύ κοινό.. Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις  και από τις απαντήσεις που δόθηκαν εμπλουτίστηκαν οι γνώσεις των παρεβρισκομένων με  ιστορικά στοιχεία τα οποία έδωσαν άλλη διάσταση στην συμβατική γνώση της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου.  

Οι δράσεις της Ε.Π.Η. θα συνεχιστούν με ανάλογες προσκλήσεις ομιλητών ως προς το κομμάτι της ενημέρωσης και του προβληματισμού σε καίρια ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ελληνική πραγματικότητα με την μορφή του ανοιχτού πανεπιστημίου.      

eme mnim

Μνημόσυνο

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ(Ε.Π.Η.) τιμώντας τη μνήμη της μεγάλης μορφής της Ορθοδοξίας και της Πατρίδας, του αειμνήστου πατρός Γεωργίου Μεταλληνού, τέλεσε τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στην Βέροια, στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Για την τεράστια προσωπικότητά του και το μέγιστον του έργου του μίλησε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ημαθίας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων(Π.Ε.Θ.) κ. Ευθύμιος Χωματάς.