Εκατό χρόνια Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας - Με λαμπρότητα η επετειακή εκδήλωση (φωτογραφίες, βίντεο)

Τα 100 χρόνια ζωής του συμπλήρωσε φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας. Ένας αιώνας λειτουργίας πάντα κοντά στον τοπικό έμπορο και με μεγάλη συμβολή στην τοπική κοινωνία. Η επέτειος αυτή γιορτάστηκε την Παρασκευή το βράδυ στο Αιγές Μέλαθρον, παρουσία των τοπικών αρχών και της εκκλησίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1919 από 65 τοπικούς εμπόρους, Βεροιώτες, Εβραίους και Μικρασιάτες στην καταγωγή. Ήταν ο 2ος εμπορικός σύλλογος που ιδρύθηκε στην Μακεδονία και πρώτος πρόεδρος ήταν ο Εμμανουήλ Ράκος.

Η επετειακή βραδιά στο Αιγές είχε την λαμπρότητα που απαιτεί ένα τέτοιο γεγονός. Έξω από την κεντρική σάλα, υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με ένα μόνο μέρος του υλικού που έχει συγκεντρωθεί από τον σύλλογο. Οι έμποροι αλλά και όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να δουν σημεία της αγοράς σε διάφορες φάσεις της 100ετίας που πέρασε αλλά και να δουν αποτυπωμένη στο χαρτί μια άλλη Βέροια. 

Αναφορικά με την εκδήλωση, τον συντονισμό είχε ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας ΛΑΟΣ Ζήσης Πατσίκας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος παρουσίασε τα κεντρικά σημεία του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Ο κ. Βεσυρόπουλος, παρουσίασε τις αλλαγές που φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά στην μείωση των φόρων (δείτε ποιες είναι οι αλλαγές στην φορολογία στο παρακάτω βίντεο όπως τις παρουσίασε ο κ. Βεσυρόπουλος).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ρόλο που παίζουν οι εμπορικοί σύλλογοι στην διαμόρφωση θέσεων στην ΕΣΕΕ ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας (δείτε στο βίντεο τι είπε ο κ. Καρανίκας)

Τελευταία μίλησε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Τσιπουρίδου η οποία έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του συλλόγου (δείτε στο παρακάτω βίντεο την τοποθέτησή της).

Στο τελευταίο μέρος της βραδιάς, ο Εμπορικός Σύλλογος τίμησε τρεις ανθρώπους. Τίμησε για την συνδικαλιστική τους δράση τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Γιώργο Καρανίκα, τον πρώην πρόεδρο του Επιμελητηρίου Νίκο Ουσουλτζόγλου και τον μακροβιότερο πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, τον Ιορδάνη Χατζόγλου (από το 1993 έως το 2006 πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και τρεις θητείες πρόεδρος της Ομοσπονδίας). Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις βραβεύσεις και την ιστορική πορεία των τριών βραβευθέντων:

Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη, ο Μητροπολίτης, οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας, Φρόσω Καρασαρλίδου, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοις Βασίλης Παπαδόπουλος, Αλέκος Τσαχουρίδης, Ηλίας Τσιφλίδης, Συρμούλα Τζήμα, Στάθης Κελεσίδης, η πρώην δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Άρης Λαζαρίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Μπίκας και μέλη της διοίκησής του, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Απόστολος Νεστορόπουλος, Στέργιος Μουρτζίλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Θεοδωρίδης, Χρήστος Τσιούντας, Κώστας Βασιλειάδης, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Κυριάκος Θεοδωρίδης, Παύλος Παυλίδης, Νίκος Αγγέλου, Δημήτρης Πυρινός, ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Σελίου Γιώργος Μιχαλιάς, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Δημήτρης Ταχματζίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσης Κούγκας, ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Ιωσήφ Παρούτογλου, ο υποδιοικητής Τροχαίας Χαράλαμπος Καϊλόγλου, ο πρόεδρος της Venus Αντώνης Μαρκοβίτης κ.α.

View this gallery on Flickr