tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το χάντμπολ επιστρέφει στο γήπεδο

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος στην σημερινή του συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

-Επισήμως το άθλημα από σήμερα βρίσκεται σε διαδικασία επανέναρξης των δραστηριοτήτων του, κάτι που προβλέπεται και από την σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε τα Χριστούγεννα. Ως εκ τούτου οι προπονήσεις των σωματείων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών μπορούν να ξεκινήσουν από 1η Ιανουαρίου 2021, ακολουθώντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

-Η οικονομική κατάσταση τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και των σωματείων ήταν σε δυσμενή θέση από πριν και έχει επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο στην περίοδο του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Αυτό έχει επισημανθεί πολλάκις στις ανακοινώσεις μας προς τους αρμόδιους φορείς.

Είναι απόλυτα κατανοητό ότι τα σωματεία θα κληθούν να αναλάβουν σε αυτές τις δύσκολες εποχές, ένα ακόμα μεγάλο οικονομικό βάρος και για αυτό η Ομοσπονδία θα προσπαθήσει να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια με επαφές που θα κάνει τόσο με την πολιτεία, όσο και με την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία έχει πλέον τους κωδικούς και δύναται να συνδράμει τόσο στο κόστος των τεστ, όσο και των οδοιπορικών.

-Η Ομοσπονδία θα προσκαλέσει τους εκπροσώπους των σωματείων, των προπονητών και των αθλητών σε τηλεδιάσκεψη το πρωί του Σαββάτου, ώστε να συζητηθεί η ομαλή επιστροφή του αθλήματος στην ενεργό δράση, η διάρκεια της προετοιμασίας, καθώς και το χρονοδιάγραμμα που θα προταθεί ως προς την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΠ/ΟΧΕ και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Αναστάσιος Χειβιδόπουλος δήλωσε στο γραφείο Τύπου:

«Είναι προφανές και αδιαπραγμάτευτο ότι το άθλημα πρέπει να επιστρέψει στο γήπεδο και αυτό θα συμβεί. Υπό αυτή την έννοια η επανέναρξη των προπονήσεων είναι μια πολύ καλή είδηση. Αυτό που οφείλουμε ως Ομοσπονδία είναι να θέσουμε το πλαίσιο για την επόμενη ημέρα του χάντμπολ και αυτό θα το συζητήσουμε το Σάββατο με τους συντελεστές του αθλήματος, προτού το Δ.Σ. λάβει τις αποφάσεις σχετικά με την πρόταση της ομοσπονδίας προς τους αρμόδιους φορείς για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης πρωταθλημάτων και κυπέλλων.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Ομοσπονδία θα προτείνει και δεν θα αποφασίσει πότε θα ξεκινήσουν οι αγώνες. Οι αποφάσεις είναι της υγειονομικής επιτροπής και κατόπιν θα πρέπει να εκδοθεί νέα ΚΥΑ που να τις περιλαμβάνει.

Η Ομοσπονδία πολύ θα ήθελε, αλλά είναι αδύνατον να καλύψει το κόστος των τεστ 26 σωματείων που αφορά μόνο τις δύο πρώτες κατηγορίες, χωρίς να υπολογίζουμε τις υπόλοιπες που κάποια στιγμή θα ανοίξουν και αυτές.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσεων για την βοήθεια στα σωματεία για την κάλυψη του κόστους των απαραίτητων εβδομαδιαίων τεστ ήρθα σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) κ. Παπαστεργίου για την συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης προς σε αυτή την κατεύθυνση».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69