tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άγρια γκάζια στην πανηγυρική τελετή εκκίνησης του Greece Rally Veria (φωτογραφίες, βίντεο)

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Βέροια η τελετή έναρξης του Greece Rally 2022.

Στην οδό Ελιάς ‘παρέλασαν’ οι αναβάτες που συμμετέχουν σε αυτόν διεθνή αγώνα, που γίνεται στην πόλη μας για τέταρτη χρονιά και "αναστάτωσαν" με τα γκάζια τους το κέντρο της πόλης.

Το Greece Rally 2022 διοργανώνει η ομάδα Εκτός Δρόμου «Off Road Team» και η Μηχανοκίνητη Ομάδα Βέροιας και τελεί υπό την αιγίδα του του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας και την διαρκή υποστήριξη και συνδιοργάνωση του Δήμου.

Την παρουσίαση των αναβατών έκανε ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος, ο οποίος ανέφερε στους θεατές και τους παρευρισκόμενους την δυσκολία του αγώνα, που διαρκεί επτά ημέρες, καθώς λαμβάνει χώρα σε έξι νομούς, σε βουνά (Βέρμιο, Πιέρια, Όλυμπο κτλ), δύσβατα μονοπάτια και χωματόδρομους που είναι δύσκολη η πρόσβαση.

Ακολούθησε η παρουσίαση ορισμένων αθλητών, καθώς κάποιοι έπρεπε να προβούν σε τεχνικές εργασίες στις μηχανές τους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βεροιώτης Γιώργος Στογιάννος.

Ακολούθησε ο Roberto Barbieri από την Ιταλία, ο Jan Zatko από την Σλοβακία (από τους μεγαλύτερους αναβάτες, ηλικίας 66 ετών), ο Bert Alards από την Ολλανδία, ο Robin Lynch από την Μ. Βρετανία, ο Mickele Cirillo από την Ιταλία, ο Sander Derikx από την Ολλανδία, ο Matt Nuttall  από την Μ. Βρετανία, ο Jorg Weigand  από την Γερμανία, ο Bert Veenje από την Ολλανδία και ο Antonio Patrizio από την Ιταλία.

Το παρών έδωσαν ο Robbert Rlarina από την Ολλανδία, ο Olli Hytonen από την Φιλανδία, ο Mark Hurlston από την Μ. Βρετανία, ο βετεράνος Stuart Gummer από την Μ. Βρετανία, ο Aleksandr Gatiiatulin από την Ρωσία (πολλοί αναβάτες είχαν δηλώσει συμμετοχή όμως την ακύρωσαν λόγω του πολέμου), ο δημοσιογράφος Ralf Edelstein από την Ολλανδία και ο Ralf Molander από την Φιλανδία.

Κάτω από την αψίδα πέρασε ο Manfred Van Mullekom από την Ολλανδία, ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης ετών 70 Lovell Graham από την Αγγλία, ο Matthew Roach από την Αγγλία, ο Simon Lewis από την Μ. Βρετανία και ο Niek Ronde από την Ολλανδία με τη μεγαλύτερη μηχανή του αγώνα.

Επίσης παρουσιάστηκαν οι ερασιτέχνες αναβάτες: Massimiliano Poletti από την Ιταλία και Marcin Wierzbicki από την Πολωνία.

Ακολούθησαν οι αναβάτες μεγαλύτερων μηχανών. «Big men, big bikes», όπως είπε ο Δ. Αθανασουλόπουλος.

Παρουσιάστηκε η ομάδα της Ολλανδίας (κάποιοι από αυτούς έχουν ξανασυμμετάσχει στους αγώνες) που αποτελείτο από τους: Dave Ouwehand (αναβάτης με ύψος 2.17εκ), Gijsbert Remmelzwaal, Bram De Mooij, Luc De Haas, Maurice Lokker, Robert Van Baalen, Mike Postma και Sharlon Hellement.

Στο τέλος παρέλασε ο Έλληνας Χάρης Παπαγεωργίου που ζει στην Σλοβακία και ο δωδεκάχρονος Άρης Αθανοσουλόπουλος. Λίγο πριν την λήξη τα μέλη της ομάδας Memo Tours και ομάδα Άγγλων αναβατών συγκεντρώθηκαν κάτω από την αψίδα για φωτογραφίες.

Κάποιοι από τους αναβάτες ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συμμετέχουν πρώτη φορά στον αγώνα. Φυσικά είναι κι αυτοί που έρχονται κάθε χρονιά καθώς έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις από την διοργάνωση αλλά και την φιλοξενία.

Χαιρετισμό απηύθυναν: ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος καλωσόρισε στα αγγλικά τους αθλητές και τους ευχήθηκε "καλό αγώνα", ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας Θανάσης Δέλλας, ο οποίος καλωσόρισε τους διοργανωτές και τους αθλητές λέγοντας ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός που γίνεται στην Βέροια με διεθνή προβολή και ο ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης που καλωσόρισε τους φίλους πλέον διοργανωτές και αθλητές.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

Στις 29 Αυγούστου, γίνεται μια από τις μεγαλύτερες ειδικές διαδρομές του αγώνα, 300 χιλιόμετρα πάνω στο Σέλι με μια μικρή στάση στο χιονοδρομικό κέντρο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν θεαματικά περάσματα από τους αγωνιζόμενους στις πίστες του χιονοδρομικού!

Την 30η Αυγούστου, οι αναβάτες θα εκδράμουν στο όρος Πάικο, στην μεγαλύτερη διαδρομή του αγώνα (σχεδόν 400km) για μια ενδιαφέρουσα περιήγηση στον όμορφο αυτό ορεινό όγκο, από Γουμένισσα μέχρι το Θεοδωράκι.

Στις 31 Αυγούστου η διαδρομή θα κινηθεί πέριξ της Βεργίνας και στους πρόποδες της Κατερίνης για μια μικρή διαδρομή 150 χιλιομέτρων, ώστε να έχουν το χρόνο επισκέπτες και αγωνιζόμενοι να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Την 1η Σεπτεμβρίου, γίνεται η μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, 320 χιλιόμετρα. Οι οδηγοί θα περάσουν απέναντι στην Σφηκιά, όπου είναι η εκκίνηση της 5ης ειδικής διαδρομής, και θα ανέβουν στα Πιέρια Όρη, στο καταφύγιο του Βελβεντού. Μετά θα περάσουν προς την πλευρά του Ολύμπου, που από την μεριά της Θεσσαλίας θα περάσουν στην πλευρά της Καλλιπεύκης και της Καρυάς για να καταλήξουν στην Παραλία του Πλαταμώνα, όπου θα κατασκηνώσουν στο camping Orpheus.

Την 2α Σεπτεμβρίου επιστρέφουν από τον Όλυμπο και τον Παλιό Παντελεήμονα, θα περάσουν από τον Κοκκινοπηλό και την Πέτρα, για να ξαναπιάσουν τα Πιέρια όρη, και το χιονοδρομικό του Ελατοχωρίου, για να καταλήξουν και πάλι στην Σφηκιά μετά από 250 χιλιόμετρα.

Τέλος την 7η μέρα, Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, η διαδρομή περιλαμβάνει μια όμορφη βόλτα στο Σέλι, μια διαδρομή σε μονοπάτια και κρυφά περάσματα μέχρι το χιονοδρομικό 3-5 Πηγάδια για να καταλήξουν στην Νάουσα.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα λάβει χώρα η πανηγυρική τελετή λήξης και οι απονομές, στο Ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον!

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69