tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η ποιητική συλλογή της Μαρίας Πατακιά παρουσιάστηκε στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Η ποιητική συλλογή της ποιήτριας Μαρίας Πατακιά με τίτλο «Περί έρωτος ως μόνου Δαιμονίου» παρουσιάστηκε την Βέροια.

Η ποιητική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών, ήταν η αφορμή για να συζητήσουμε για τον έρωτα.

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γιάννης Γεωργουδάκης αναφέρθηκε στο βιογραφικό της ιδιαίτερα σημαντικής Ελληνίδας ποιήτριας και στο νέο της βιβλίο, την τρίτη της ποιητική συλλογή. Μίλησε για το βιβλίο και το «κάτι διαφορετικό που υπάρχει σε αυτό». Τόνισε τα κομμάτια που του έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση διαβάζοντας κάποια ποιήματα.

Ο Φιλόλογος - Διδάκτωρ Γνωστικής – Αναπτυξιακής Ψυχολογίας Δημήτρης Ταχματζίδης μίλησε με λόγο ακαδημαϊκό για την ποιήτρια και το τρίτο της έργο, «Περί έρωτος ως μόνο δαιμονίου». Αναφέρθηκε στην επαναστατική δύναμη του έρωτα και τα συστατικά στοιχεία του, τον χώρο και τον χρόνο. Εξέφρασε την άποψη ότι η ποιητική συλλογή είναι η πρώτη υπερμοντέρνα ελληνική ποιητική συλλογή, με την οποία περνάμε από τον μεταμοντερνισμό στον υπερμοντερνισμό.

Ο Γιάννης Ναζλίδης μίλησε με λίγες λέξεις για την ιδιαίτερη ποιήτρια, λέγοντας ότι η γραφή της είναι εσωτερική και ελεύθερη, που ξέρει να αγγίζει τα απόκρυφα των ανθρώπων.

Στο τέλος μίλησε η Μαρία Πατακιά, η οποία δεν αναφέρθηκε στα ποιήματα της, αφού αυτό το έκαναν οι προλαλήσαντες, αλλά στο πιο είναι το έναυσμα για να γράφει ποιητικές συλλογές. «Ο στόχος είναι η πρόσληψη του αναγνώστη. Οι αναγνώσεις μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά να τους αγγίζει όλους… Έχω εμμονές (ο χρόνος, οι αντιφάσεις στα δίπολα και ο έρωτας)… Οι αφιερώσεις έχουν συνεκτική ιδέα, την σύνδεση του ποιήματος με μια διάσημη ή όχι ιστορία… Να προσεγγίζουμε τα θέματα που μας απασχολούν με έρωτα, για να τα βγάζουμε πέρα…», είπε μεταξύ άλλων.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, ανάγνωση ποιημάτων και υπογραφή αντιτύπων του βιβλίου.

Κλείνοντας, την σκυτάλη πήραν οι μουσικοί που ερμήνευσαν τραγούδια με θέμα τον έρωτα.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα (του Δημήτρη Ταχματζίδη)

Η Μαρία Πατακιά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris 2, στο Παρίσι. Εργάστηκε στις Βρυξέλλες ως Νομική Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είναι γραμματέας του ελληνικού πολιτιστικού συλλόγου στο Βέλγιο, ΚΥΚΛΟΣ και μέλος του γαλλικού πολιτιστικού συλλόγου Art faber. Μοιράζει τον χρόνο και τα ενδιαφέροντά της μεταξύ Βρυξελλών, Παρισιού και Αθήνας.

Έχει ήδη γράψει άλλες 2 ποιητικές συλλογές με τίτλο Ζυγός Ψυχοστασίας και Βηματιστές του χρόνου.

Δείτε την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής στο παρακάτω βίντεο

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69