tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε το παραμύθι της Βεροιώτισας νηπιαγωγού Δέσποινας Καραμουσλή (φωτογραφίες)

Το παιδικό βιβλίο της Βεροιώτισας νηπιαγωγού Δέσποινας Καραμουσλή, με τίτλο "Κυνηγώντας το όνειρό μου", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite, παρουσιάστηκε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Το πρωί του Σαββάτου οι μικροί μαθητές και φίλοι της νηπιαγωγού κατέκλισαν την αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, για να ευχηθούν «καλοτάξιδο» το βιβλίο και να απολαύσουν το παραμύθι της αγαπημένης τους κυρίας.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησε η νηπιαγωγός και φίλη της συγγραφέως, Αγγελική Θεοδωρίδου. Η κα Θεοδωρίδου είπε ότι το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά σε όλους εμάς που νιώθουμε ζωντανοί όταν πραγματοποιούνται τα όνειρά μας. Κι αυτό είναι το μήνυμα που περνάει το βιβλίο, την αξία να κυνηγάμε τα όνειρά μας.

Έπειτα η συγγραφέας, Δέσποινα Καραμουσλή, διάβασε το παραμύθι με τη συμμετοχή της Ελίζας Πασβάτη στον ρόλο του «Χαρταετού», του ήρωα του βιβλίου.

Στο τέλος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν τον πιο όμορφο χαρταετό.

Την εικονογράφηση του παραμυθιού έκανε ο διακεκριμένος σχεδιαστή Κωνσταντίνος Αρώνης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μπορεί ένας μικρός στρογγυλός χαρταετός να πετάξει ψηλά στον ουρανό; Θα καταφέρει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που θα συναντήσει στο ταξίδι του; Μέσα από το παιδικό βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα βρεθείτε σ’ έναν κόσμο όπου τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, όπου υπάρχουν φίλοι οι οποίοι είναι πρόθυμοι να σταθούν στο πλευρό σου προκειμένου να σε βοηθήσουν και όπου η δύναμη της θέλησης είναι ικανή να σε οδηγήσει στον στόχο σου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Δέσποινα Καραµουσλή γεννήθηκε στη Βέροια και µεγάλωσε στο Διαβατό Ηµαθίας.

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης, στο Τµήµα Επιστηµών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Επέστρεψε στη Βέροια µετά την αποφοίτησή της, και το 2006 µε τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ διορίστηκε στη δηµόσια εκπαίδευση. Έκτοτε εργάζεται ως Νηπιαγωγός. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στη συγγραφή παιδικού βιβλίου. 

Η µεγαλύτερη χαρά της ζωής της είναι η οικογένειά της και ιδιαίτερα τα παιδιά της µε τα οποία λατρεύει να παίζει.  Θεωρεί πολύτιµο τον χρόνο µε τους φίλους της, και της αρέσει το διάβασµα, η γιόγκα και τα ταξίδια.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις iwrite, το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο " Κυνηγώντας το όνειρο μου", το οποίο απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Οι μικροί αναγνώστες ανακαλύπτουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν με τη δύναμη της θέλησης και της φιλίας και αν θα μπορέσει ο ήρωας της ιστορίας να ξεπεράσει τα εμπόδια που θα συναντήσει στον δρόμο του.

Λίγα λόγια για τον εικονογράφο

O Κωνσταντίνος Αρώνης σπούδασε αρχιτεκτονική, στη Πολυτεχνική Σχολή του A.Π.Θ.

Zει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και στην Βέροια ως αρχιτέκτων, σκηνογράφος, σκιτσογράφος, ζωγράφος και εκπαιδευτικός στα δύο δικά του καλλιτεχνικά εργαστήρια

Έχει πραγµατοποιήσει πολλές ατοµικές και έχει πάρει µέρος σε πολλές οµαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και κόµικς, στην Eλλάδα και Διεθνώς.

Συµµετείχε µε το σκηνογραφικό του έργο, στις BIENALLE της Θεσσαλονίκης και της Pώµης, ενώ ως σκηνογράφος συνεργάζεται µε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Kάνει εικονογραφήσεις για περιοδικά και βιβλία. Συνεργάστηκε µε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, καθώς και µε ιδιώτες Έλληνες και ξένους εκδότες.

Διετέλεσε επί οκτώ έτη Ακαδηµαϊκός Διευθυντής στη Σχολή ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης.

Eίναι µέλος του Συλλόγου Kαλλιτεχνών Eικαστικών Tεχνών Bορείου Eλλάδος (ΣKETBE).

Eίναι µέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης όπως επίσης, του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης & Β. Ελλάδας

Έργα του εκτίθενται σε κρατικές, δηµοτικές και ιδιωτικές συλλογές.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69