tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Μανέκα διοργάνωσε ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο "in memoriam" -  στη μνήμη του Αηδονιού των Βλάχων, του Γιώργου Μανέκα πραγματοποιήθηκε στην Βέροια.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας, το βράδυ της Τετάρτης, στον Χώρο Τεχνών Δήμου Βέροιας, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του ιδρυτή, του ερμηνευτή και  δασκάλου του βλάχικου τραγουδιού.

Επρόκειτο για μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση λόγου, μουσικής και εικόνας αφιερωμένη στο ιδρυτικό μέλος του συλλόγου, στον Βλάχο ερμηνευτή, Γιώργο Μανέκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2021. Οι θεατές περιδιάβηκαν στη ζωή και σε μέρος του έργου του αναντικατάστατου Γιώργου Μανέκα, που ήταν αγαπητός όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και στους Βλάχους ολόκληρου του κόσμου, το οποίο αποτελεί ιστορικής σημασίας πολιτιστική παρακαταθήκη για όλους τους Βλάχους και πηγή έμπνευσης για τους νέους και τις νέες.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, Γιάννης Κύρτσιος, ο οποίος απέδωσε τιμητική πλακέτα post mortem, στη σύζυγο του Γ. Μανέκα, την κυρία Συρμούλα Πέτκου Μανέκα. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Χάρις Πατσιαβούρα.

Στην εκδήλωση αποδόθηκαν ζωντανά τραγούδια από νέους ερμηνευτές αλλά και από το Τμήμα της Χορωδίας του συλλόγου, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Επίσης, παρουσιάστηκε η νέα έκδοση "Ο ΕΡΧΟΜΟΣ" που περιλαμβάνει πολυσέλιδο ένθετο και διπλό CD με 19 βλάχικα τραγούδια.

Συμμετείχαν οι μουσικοί:

Δημήτρης Παράσχος, Φώτης Καραβιώτης (κλαρίνο)

Αντώνης Παπαδόπουλος (κρουστά)

Πέτρος Πιπιλιάρης (ακορντεόν)

Θάνος Ρούμπος (βιολί)

Θοδωρής Σιταράς (τρομπέτα)

Αποστόλης Πιντζιλαίος (λαούτο)

Τραγούδησαν:

Λέμη Γατοπούλου, Απόστολος Καραμίχος, Κωνσταντίνος Μέλιος, Θανάσης Μπακάλης, Γιώργος Παράσχος, Τάνια Πατσίκα, Τάνια Πίσκου, Νίκος Σταμανίκης, Μιχάλης Φουνταλής

Τμήμα Χορωδίας ΛΣΒΒ

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69