tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την θέση του Δημάρχου Βέροιας ανακοίνωσε ο Μ. Χαλκίδης (φωτογραφίες, βίντεο)

Παρακολουθείστε σε ζωντανή μετάδοση την συνέντευξη τύπου του υποψηφίουΤην πρόθεση του να διεκδικήση την θέση του Δημάρχου Βέροιας έκανε γνωστή σε συνέντευξη τύπου ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης.

Στην τοποθέτησή του είπε ότι δεν ήταν στις προθέσεις του η κάθοδος στις δημοτικές εκλογές αλλά δεν μπορούσε να αρνηθεί την παρότρυνση μερίδας πολιτών που πόνταραν στην εμπειρία του στα κοινά.

Οι προϋποθέσεις που έθεσε ο κ. Χαλκίδης ήταν να υπάρξει μόνο ένα ψηφοδέλτιο από την κεντροδεξιά και ότι η συγκρότηση του ψηφοδελτίου δεν είναι υπόθεση μόνο ενός αλλά συλλογική προσπάθεια.

"Τα μηνύματα που πήρα ήταν θετικά αλλά υπάρχουν και αρνήσεις. Είναι στο χέρι μου και των συνεργατών μου να πείσουμε γιατί συμφέρει η επιλογή Χαλκίδη" τονισε.

Σε ερώτηση για το παίζει ρόλο το χρίσμα των κομμάτων, απάντησε ότι τα χρίσματα τα δίνει η τοπική κοινωνία. "Η φιλοσοφία του κόμματος είναι να αφήσει τους υποψηφίους να κινηθούν και αν έχουν την αποδοχή της κοινωνίας, θέλω την στήριξη" σχολίασε και πρόσθεσε ότι στο ψηφοδέλτιο του θα έχει από πολλούς πολιτικούς χώρους υποψηφίους.

Σε άλλη ερώτηση γιατί επέλεξε τώρα τον δήμο Βέροιας ενώ το 2019 επέλεξε τον δήμο Αλεξάνδρειας απάντησε ότι το 2019 είχε ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για τον δήμο Αλεξάνδρειας και δεν θέλησε να κάνει πίσω ενώ παράλληλα σεβάστηκε την προσπάθεια που είχε κάνει μέχρι τότε η κ. Μπατσαρά.

Για το εκλογικό σύστημα, το χαρακτήρισε έγκλημα διότι η απλή αναλογική εμποδίζει τους δήμους να διοικηθούν. Στο πλαίσιο αυτό είπε, απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Μπατσαρά έκρινε ότι πρέπει να συνεργαστεί με τον κ. Βοργιαζίδη και αυτή θα κριθεί γι αυτό. "Ο νόμος άλλαξε και τώρα δεν χρειάζονται τέτοιου είδους συνεργασίες. Εγώ αν εκλεγώ, παρότι θα έχω πλειοψηφία στο σώμα, θα είμαι ανοιχτός με όλες τις ομάδες του δημοτικού συμβουλίου".

Για τις άλλες υποψηφιότητες που υπάρχουν (Παυλίδης, Κουτσουπιάς), είπε ότι αν θέλουν όλοι να σταματήσει αυτή η πορεία πρέπει να συστρατευτούν όλοι και να υπάρξει ενα ψηφοδέλτιο. "Αυτό που κάνω είναι προσφορά στους δημότες της Βέροιας και όχι ένα σκαλοπάτι για την πολιτική μου καριέρα. Εγώ την πολιτική μου καριέρα την ολοκλήρωσα" είπε και υποστήριξε την συγκρότηση μόνο ενός ψηφοδελτίου από την κεντροδεξιά.

"Αυτή την εκλογή θα την κερδίσουμε. Η πορεία της Βέροιας, που στην καλύτερη περίπτωση είναι στάσιμη, πρέπει να αλλάξει" είπε ο κ. Χαλκίδης και πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα ασχοληθεί με την επιλογή των υποψηφίων.

Για την πρόθεση Παυλίδη σχολίασε, ότι αν ήταν επιλογή της κοινωνίας θα ήταν ένας καλός δήμαρχος. "Στις προηγούμενες εκλογές όμως δεν ήταν επιλογή της κοινωνιας" σχολίασε. Σε ερώτηση αν έχει κάνει συνάντηση με τον κ. Παυλίδη δεν θέλησε να απαντήσει.

Σε άλλη ερώτηση, γιατί δεν επιμένει με την υποψηφιότητα του στην Αλεξάνδρεια, ότι εκεί άλλοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο στην εκλογή δημάρχου και είναι έξω από την ηθική και λογική Χαλκίδη και με αυτές τις προϋποθέσεις δεν επιθυμείνα είναι ξανά υποψήφιος στην Αλεξάνδρεια.

"Θα ζητήσω συστράτευση όλων. Και των υποψηφίων και των βουλευτών και των υπολοίπων κομμάτων που δεν θα έχουν υποψηφίους" είπε κλείνοντας.

Τα ίδια επανέλαβε λίγο αργότερα σε ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική σάλα του Πολυχώρου Ελιά. Στην ομιλία του άσκησε κριτική στην δημοτική αρχή για το έργο της σε τοπικές υποδομές (πεζοδρόμια, χώροι πρόσβασης ΑμΕΑ κλπ), αλλά και την πολιτική της σε τομείς όπως ο τουρισμός και η στήριξη του εμπορικού κόσμου. "Καλά που είναι η Περιφέρεια και η Μητρόπολη και καλύπτουν κενά" είπε και έβγαλε από το κάδρο της διοίκησης την παράταξη Μπατσαρά.

"Η περίοδος Βοργιαζίδη τελείωσε. Έκλεισε ορισιτικά για την Βέροια. Δεν έχει κάτι να δώσει. Ήρθε η ώρα της αλλαγής στον δήμο, της απαλλαγής από την σημερινή διοίκηση" ΄τόνισε ο κ. Χαλκίδης.

Για το ψηφοδέλτιο είπε ότι θα γίνει ένα πάντρεμα της εμπειρίας με τη νιότη και θα έχει άτομα όλων των κοινωνικών ομάδων. "Και γνωρίζουμε και θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της πόλης. Όχι μόνο της πόλης αλλά και των χωριών" υποστήριξε.

Παρακάτω σε βίντεο και η συνέντευξη τύπου και η ομιλία αλλά και φωτογραφίες από την εκδήλωση

Παρακάτω η ανοιχτή ομιλία 

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69