tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

"Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με σκόχο να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Ο ΟΗΕ, ήδη από τον Ιούνιο του 2020, προειδοποίησε για μια ακόμη πανδημία, εκτός από αυτή του κορονοϊού: την παγκόσμια αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Ο Π.Ο.Υ. όρισε ως γυναικοκτονία την ανθρωποκτονία γυναικών από πρόθεση, με κριτήριο το φύλο.

Παγκοσμίως, καθημερινά,  εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια υφίστανται διάφορες μορφές βίας όπως η σεξουαλική, η σωματική, η ψυχολογική, η οικονομική βία, αλλά και η παρενοχλητική παρακολούθηση, η σωματεμπορία και ο βιασμός. Στη χώρα μας η υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε ταυτόχρονα, έχει ως συνέπεια την αύξηση της έμφυλης βίας, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η πρόκληση της επιτυχούς αντιμετώπισής της και της πλήρους στήριξης των θυμάτων.

Στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Βέροιας που συστάθηκε το 2013 για να βοηθήσει εκείνες που δέχονται ή κινδυνεύουν να υποστούν βία, έχουν απευθυνθεί συνολικά 777 γυναίκες εκ των οποίων οι 99 από τον Ιανουάριο του 2022, στην πλειονότητά τους για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Παράλληλα οι κοινωνικές δομές του Δήμου Βέροιας με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κέντρο Κοινότητας βρίσκονται κοντά σε όσες γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης στην καθημερινότητά τους.

Δυστυχώς στις μέρες μας γινόμαστε μάρτυρες ολοένα και αυξανόμενων περιστατικών βίας κατά των γυναικών. Η σημερινή μέρα ας αποτελέσει την ευκαιρία να σπάσει η σιωπή του φόβου και της ενοχής".

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69