tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αυξημένο προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας (φωτογραφίες)

Τον προϋπολογισμό του 2023 ενέκρινε, την Δευτέρα το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Το ύψος του προϋπολογισμού αγγίξει τα 64,5 εκ ευρώ και είναι αυξημένο συγκριτικά με πέρσι που το ύψος του έφτασε τα 55 εκ.. Μαζί με τον προϋπολογισμό συζητήθηκε και το τεχνικό πρόγραμμα (28% το ύψος του) το οποίο είναι αυξημένο κατά τα 20%.

dimotiko proypol 0007

Την πολιτική τοποθέτηση στην συζήτηση έκανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου. Τόνισε ότι ο προϋπολογισμός βασίζεται στον ρεαλισμό, στην διαφάνεια, την ειλικρίνεια και τη νομιμότητα. Επίσης υπάρχει μια μείωση εσόδων λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η υγειονομική κρίση αλλά και μια αύξηση δαπανών που προκλήθηκαν από την ενεργειακή κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο κ. Ασλάνογλου υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός του 2023 έχει ως στόχους, την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του δήμου, την τουριστική ανάπτυξη, την κατασκευή περισσότερων έργων, την ενίσχυση κοινωνικών ομάδων όπως οι Ρομά, την ενίσχυση του εορταστικού φωτισμού και την χρηματοδότηση δράσεων καταπολέμησης της ανεργίας.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών υπογράμμισε ότι από τα 47 εκ του 2019, τα 55 εκ. του 2022, έφτασε ο προϋπολογισμός στα 64.5 εκ. το 2023. «Αυτή η άνοδος δείχνει τις προθέσεις της διοίκησης να εκμεταλλευτεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που υπάρχει διαθέσιμο».

Εξηγήσεις επί των οικονομικών στοιχείων του προϋπολογισμού έδωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες Δημήτρης Σαζακλίδης και η Πετρούλα Γραμματικοπούλου.

Στην τοποθέτησή της η Γεωργία Μπατσαρά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία της συνεργασίας της με την παράταξη του δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη και δήλωσε ότι η συνεργασία των δυο παρατάξεων θα συνεχιστεί και το τελευταίο έτος της θητείας αυτού του δημοτικού συμβουλίου. Για τον προϋπολογισμό είπε ότι είναι ρεαλιστικός και κινείται στα όρια του εφικτού κι όχι του επιθυμητού.

Ο Παύλος Παυλίδης άσκησε κριτική λέγοντας ότι οι προσπάθειες της διοίκησης να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις δεν ήταν αυτές που έπρεπε. «Τα έργα που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα κοστίζουν 28 εκ ευρώ και από αυτά, τα 24 εκ ευρώ είναι συνεχιζόμενα. Την ίδια ώρα, οι λειτουργικές δαπάνες του δήμου αγγίζουν τα 21 εκ. ευρώ» σχολίασε. Ο κ. Παυλίδης πρόσθεσε ακόμη στο σχέδιο που κατέθεσε ο δήμος δεν περιλαμβάνονται κονδύλια για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, το κτίριο Τσαλέρα, νέους κόμβους, θεματικό Χριστουγεννιάτικο πάρκο την ίδια στιγμή που ξοδεύονται χρήματα για έργα δευτερεύουσας σημασίας ότι το στέγαστρο στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας.

Στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Θεοδωρίδης εστίασε στις προμήθειες του δήμου. Άσκησε κριτική στην δημοτική αρχή για τις απευθείας αναθέσεις και τόνισε ότι η προμήθεια ίδιων υλικών αντί να αγοραστούν μαζί, «σπάνε» σε πολλές αγορές.

Ο Δημήτρης Τσανακτσίδης υπογράμμισε ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι συντήρησης κι όχι νέων έργων.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος σχολιάζοντας το σχέδιο που κατατέθηκε, σημείωσε ότι «ο προϋπολογισμός δεν είναι μόνο ένα υπηρεσιακό έγγραφο αλλά και ένα πολιτικό εργαλείο που δείχνει πώς πορεύεται η διοίκηση και φαίνεται ακολουθεί αντιλαϊκή πολιτική και ότι είναι απέναντι στα συμφέροντα του λαού» ενώ για το τεχνικό πρόγραμμα πρόσθεσε ότι είναι αυξημένο γιατί περιλαμβάνει έργα που δεν υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Κριτική άσκησε και ο Γιάννης Τσαναξίδης.

Προϋπολογισμό «καρμπόν» με αυτούς των προηγούμενων χρόνων χαρακτήρισε το σχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση η δημοτική αρχή, τόνισε ο Αντώνης Μαρκούλης.

Ψήφο ανοχής για να συνεχίσει ο δήμος απρόσκοπτα το έργο του δήλωσε ότι δίνει ο Χρήστος Τσιούντας.

Πολλοί κωδικοί στις προμήθειες υλικών που αφορούν δημοτικές ενότητες επιτρέπονται, απάντησε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, στην κριτική που άσκησε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης. «Δεν κάνουμε του κεφαλιού μας. Όλα βασίζονται στη νομιμότητα» είπε για το ίδιο θέμα ο κ. Ασλάνογλου.

Κλείνοντας την συζήτηση ο δήμαρχος, σχολίασε ότι οι αυξήσεις που σημειώθηκαν στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα έγιναν με πολύ δουλειά. «Δουλέψαμε, είχαμε μελέτες και εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις» τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης ενώ για τα συνεχιζόμενα έργα που ακούστηκε, επεσήμανε ότι «έργα που εντάχτηκαν πέρσι φαίνονται συνεχιζόμενα. Είναι φυσιολογικό αυτό και είναι επιτυχία η ένταξη των έργων».

Από την ψηφοφορία απήχει η παράταξη Μαρκούλη.

Εκτός από τις παρατάξεις που ασκούν διοίκηση στον Δήμο, τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα ψήφισαν ο ανεξάρτητος σύμβουλος Χρήστος Τσιούντας και η Δήμητρα Ράλλη, μέλος της παράταξης Τσανακτσίδης.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69