tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μικρά - μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Πολλά θέματα τέθηκαν στην προ ημερησίας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Ας δούμε τι ειπώθηκε:

Με τις αλλαγές που έφερε στους δήμους η προσφυγή Μαρκούλη στο ΣτΕ, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, τονίζοντας ότι ο δήμος συντάχτηκε με τη νομιμότητα, εξέλεξε νέα οικονομική επιτροπή και νέα επιτροπή ποιότητας ζωής και περιμένει την έκδοση εγκυκλίου για το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει.

Η Γεωργία Μπατσαρά αναφέρθηκε στο τοπικό σχέδιο δράσης για την ένταξη των Ρομά.

Ο Δημήτρης Τσανακτσίδης άσκησε κριτική στην διοίκηση για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς την ημέρα γιορτής του Πολιούχου της πόλης. Ο κ. Τσανακτσίδης είπε ότι δημιουργήθηκε από την λειτουργία της κυκλοφοριακό χάος που ταλαιπώρησε τους επισκέπτες. «Επίσημη αργία είναι η 16η Οκτωβρίου. Μόνο τότε μεταφέρετε η λαϊκή αγορά» απάντησε ο Στέλιος Ασλάνογλου.

Ο κ. Τσανακτσίδης κατέθεσε και μια πρόταση. Το 2023 να διοργανώσει ο δήμος εκδηλώσεις προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Θέση γι αυτά που κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ (υποστελέχωση) κάλεσε τις παρατάξεις να λάβουν ο Γιώργος Μελιόπουλος.

Εξηγήσεις για την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού ζήτησαν από τον δήμαρχο οι κ. Παυλίδης, Μελιόπουλος και Μαρκούλης. Ο κ. Παυλίδης ανέφερε ότι κατά το παρελθόν αποδείχθηκε ότι η νέα μέθοδος που εφαρμόζεται δεν έχει πιστοποίηση ενώ ο ανάδοχος δεν έχει εξηγήσει ακόμη που διοχέτευσε τους περίπου 30.000 τόνους λάσπης που περίσσεψαν από την μέθοδό του. Ο κ. Μελιόπουλος χαρακτήρισε σκάνδαλο την λειτουργία με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια. Ο κ. Μαρκούλης σημείωσε ότι η παράταξή του συνάντησε την άρνηση της δημοτικής αρχής ότι ο βιολογικός μολύνει. Απαντώντας ο κ. Διαμάντης, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας είπε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από πτώση της ασφάλειας του ηλεκτρικού. Σύμφωνα με τον κ. Διαμάντη αυτό προκάλεσε δυσλειτουργία στο βιολογικό και γι αυτό έφυγαν στο ποτάμι ανεπεξέργαστα λύματα. Ο κ. Διαμάντης είπε ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και οι επόμενες μετρήσεις έδειξαν ότι όλα λειτουργούν κανονικά. Το επόμενο διάστημα είπε ο κ. Διαμάντης ότι θα τοποθετηθεί συναγερμός που θα στέλνει ειδοποίηση όταν υπάρχει βλάβη.

Πρόταση να στηθεί μια προτομή του Μητροφάνη Κρητόπουλου, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πέντε επιφανείς Βεροιώτες (μαζί με Καρατάσο, Βικέλα, Κοττούνιο και Ρακτιβάν) κατέθεσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημήτρης Πυρινός. Επιχειρηματολογόντας είπε ότι ενώ για τους άλλους τέσσερις επιφανείς Βεροιώτες υπάρχουν προτομές, απουσιάζει η προτομή του Κρητόπουλου, ο οποίος διετέλεσε Πατριάρχης Αλεξανδρείας και θεωρείται κορυφαία μορφή της ορθοδοξίας.

Έλεγχο σε δυο πλατείες του δήμου (πλατεία Κόρακα στην οδό Βενιζέλου και πάρκο Κτηνιατρείου, στο ύψος της γέφυρας Κούσιου), στις οποίες επαγγελματίες που πήραν άδειες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, προχώρησαν και σε μόνιμες κατασκευές, ζήτησε να γίνει ο Γιώργος Μιχαηλίδης. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άρης Λαζαρίδης είπε ότι οι επαγγελματίες έχουν πάρει άδειες για ξύλινες πέργκολες και δεσμεύτηκε ότι η υπηρεσία θα ελέγξει αν έχει κατασκευαστεί κάτι διαφορετικό.

Ο κ. Στεφανόπουλος ρώτησε ξανά τι γίνεται με το πάρκιγκ που επρόκειτο να λειτουργήσει κάτω από την Λεωφόρο Στρατού. «Υπάρχει πρόβλημα με την αρχαιολογία» είπε ο κ. Τσαχουρίδης αναφερόμενος στην αδειοδότηση του χώρου.

Για το σχεδιασμό του δήμου αναφορικά με τα έργα που συνοδεύουν την κατασκευή της Γέφυρας Κούσιου, ρώτησε ο Κώστας Τροχόπουλος.

Το θέμα του εμπιστευτικού πρωτόκολλου επανέφερε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης ενώ ο κ. Παυλίδης σχολίασε ότι το πρέπει να είναι εμπιστευτικό κι όχι εργαλείο για να κρύβονται στοιχεία. «Η αποστολή υπαλλήλου στην Θεσσαλονίκη με έξοδα 1200 ευρώ και οι παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν είναι εμπιστευτικά θέματα» πρόσθεσε ο κ. Παυλίδης.

Ενοχλήθηκε ο Κώστας Παλουκίδης από την αναφορά του Αντώνη Μαρκούλη για «ντροπολογία Βορίδη». «Είναι ο πολιτικός που θαυμάζω, δεν επιτρέπετε κ. πρόεδρε να αφήνετε τον κ. Μαρκούλη να τον υβρίζει» είπε στον κ. Λαζαρίδη.

Ο κ. Παλουκίδης είπε ακόμη ότι υπάρχουν ονόματα οδών που ενοχλούν και θα πρέπει να αλλάξουν διότι παραπέμπουν στην εποχή του εμφυλίου. Στην αναφορά Παλουκίδη αντέδρασε ο Γιώργος Μελιόπουλος.

Την στήριξή στις αγροτικές κινητοποιήσεις εξέφρασε ο Γιάννης Τσαναξίδης σημειώνοντας ότι η παράταξη ΛΑΣ επισκέφτηκε το μπλόκο στην Κουλούρα. Οι αγρότες διεκδικούν τα αυτονόητα πρόσθεσε ο Ηλίας Τσιφλίδης.

Στην άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου στο Μακροχώρι, που προκλήθηκαν από αποκαταστάσεις βλαβών ύδρευσης αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Ρώτησε αν δεν γίνεται αποκατάσταση στο οδόστρωμα λόγω αδυναμίας είσπραξης τελών. “Υπήρχε ένα παλιό δίκτυο ύδρευσης που έβγαζε συνέχεια βλάβες, γι αυτό γινόταν συνέχεια παρεμβάσεις. Τελειώνουν οι συνδέσεις στο νέο δίκτυο ύδρευσης που κατασκευάσαμε και θα στρωθούν οι δρόμοι όπως πρέπει» απάντησε ο κ. Διαμάντης.

Πολύ περισσότερες θα είναι οι φετινές δράσεις για τον τουρισμό είπε ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Ασλανίδης και πρόσθεσε ότι «ο τουρισμός είναι ζωντανό κομμάτι και χρειάζεται διαρκώς ενίσχυση». Για την κριτική που άσκησε ο κ. Παυλίδης, για την έλλειψη θεματικού πάρκου, ο κ. Ασλανίδης είπε ότι έψαξε στοιχεία από πόλεις που λειτούργησαν τέτοια πάρκα και δήλωσε ανοιχτός αν υπάρξει κάποια καλή και κοστολογημένη πρόταση για να την συζητήσει.

Άλλες 26 πολυετείς ελιές θα έρθουν στην Βέροια από την Πελοπόννησο (παραχώρηση από ΕΡΓΟΣΕ). Όπως ανέφερε ο κ. Δέλλας, θα τοποθετηθούν σε σχολεία.

Ο κ. Δέλλας είπε ακόμα ότι τις επόμενες ημέρες θα μπει σε λειτουργία νέο λεωφορεία μεταφοράς νηπίων.

Την απόδοση τιμής στον Ιωάννη Κοζαρτζή, τελευταία ήρωα των οχυρών του Ρούπελ, που έφυγε πριν από λίγες ημέρες από την ζωή, ζήτησε ο πρόεδρος των Γεωργιανών Ηρακλής Σοφιανίδης. Συγκεκριμένα πρότεινε να δοθεί το όνομά του σε δημοτική οδό κοντά στο σπίτι του.

Για το ξενοδοχείο στο Σέλι, ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι υπήρξε ένα έγγραφο ενδιαφέρον επενδυτή κι έγιναν εκεί ορισμένες νομιμοποιήσεις.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69