tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συλλαλητήριο ενάντια στον πόλεμο και την ακρίβεια πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ (φωτογραφίες, βίντεο)

Συλλαλητήριο ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και την ακρίβεια πραγματοποίησε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής απεργίας.

Η συγκέντρωση – διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελιάς και σε αυτήν συμμετείχαν μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των Φορέων που υπάγονται στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.. Την στήριξη τους έδωσαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι συνταξιούχοι του ΟΤΕ Βέροιας.

Ομιλίες πραγματοποίησαν οι εξής: ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Θόδωρος Κακαγιάννης, η πρόεδρος του ΣΕΠΕ Ημαθίας Σταυρούλα Μιχαηλίδου, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Βαρβάρα Σαράντη, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βέροιας Ηλίας Νοβάκης, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Βέροιας Σάκης Χειμώνας, η πρόεδρος των σχολικών καθαριστριών Αγνή Μανώλη.

Μετά τις ομιλίες όλοι μαζί βροντοφώναξαν «Φτάνει πια! Φτάνει στην ακραία πολιτική της φτωχοποίησης και της ακρίβειας!» παράλληλα με άλλα συνθήματα κι έκαναν πορεία στις κεντρικές οδούς της πόλης (οδοί Ελιάς, Βενιζέλου, Μαλακούση, Κεντρικής, πλατεία Δημαρχείου).

Τα αιτήματά τους:

1. Οικονομικά:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

2. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

3. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

5. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69