tsakiridis ban july21

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 fancy jewelry store

access ban20

super course

Η δράση "Σχολεία για Όλους" στο 5ο ΓΕΛ Βέροιας

Το τριήμερο 26-28/11/2021 η ομάδα δράσης του 5ου ΓΕΛ Βεροίας που συντονίζει τη συμπερίληψη των παιδιών-προσφύγων και αποτελείται από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας, κ. Σταμάτιο Χρυσή, την εκπαιδευτικό, την κ. Χάρη Αξούριστου ως εκπρόσωπο του Συλλόγου Διδασκόντων, και την κ. Καλλιόπη Σιούτη ως εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, συμμετείχαν στην Ακαδημία επιμόρφωσης που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland  (EWC) και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Στην Ακαδημία «Σχολεία για Όλους» δόθηκε έμφαση στο σχεδιασμό δράσεων του σχολείου που αφορούν στην πληρέστερη και όσο το δυνατό πιο συμπεριληπτική υποδοχή παιδιών-προσφύγων στο σχολείο, με την πολύτιμη καθοδήγηση της εμψυχώτριας εκπαιδευτικού, κ. Γιώτας Γάτση, η οποία θα συνδράμει και μακροπρόθεσμα τη σχολική μονάδα, ώστε να επιμορφωθεί και να ευαισθητοποιηθεί πάνω σε θέματα συμπερίληψης μαθητών/-τριών με κάθε είδους ιδιαιτερότητα, εστιάζοντας κυρίως σε μαθητές/τριες προσφυγικής καταγωγής. Περαιτέρω, στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση αυτή να «ανοίξει» διόδους επικοινωνίας και με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου, τα όμορα σχολεία, το Γυμνάσιο Βεργίνας, το οποίο υποδέχεται μαθητές-πρόσφυγες, αλλά και με τον Δήμο Βεροίας και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

To έργο «Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία» είναι ένα καινοτόμο, εθνικό τριετές πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση του σχολικού δημοκρατικού πολιτισμού. Προσφέρει επιστημονική επιμόρφωση και διαρκή υποστήριξη σε διευθυντές, διευθύντριες, εκπαιδευτικούς σχολείων και γονείς για θέματα που αφορούν τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, τη συμπερίληψη στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC). Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2019-2020 συμμετείχαν στο πρόγραμμα μας 18 Γυμνάσια της Βόρειας και Νότιας Ελλάδας, στα οποία λειτουργούν ‘Τάξεις Υποδοχής’. Στόχος του προγράμματος αποτελεί να συμμετέχουν έως 150 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ‘Τάξεις Υποδοχής’ έως το τέλος του σχολικού έτους 2021-2022.

Η ταυτότητα της δράσης

Με το σχέδιο δράσης «Ένα σχολείο που μας χωράει όλους» το 5ο ΓΕΛ Βέροιας από το σχολικό έτος 2021-2022 εντάσσεται στην οικογένεια «Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά  Σχολεία», ενός καινοτόμου, εθνικού, τριετούς έργου που στοχεύει στην υποστήριξη σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τάξεις υποδοχής, καλλιεργώντας ένα ασφαλές και συμπεριληπτικό σχολικό περιβάλλον όπου παρέχονται ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές.

Το έργο «Σχολεία για Όλους» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», των ΕΕΑ Grants, με φορέα υλοποίησης το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) 2014 – 2021. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360.

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

Σύγχρονο κέντρο παιδιατρικής φυσικοθεραπείας «EVA TSILI»!

100% Ελληνικά χειροποίητα κοσμήματα!

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69