tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επιμορφωτική συνάντηση με θέμα την Εισαγωγή των Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο διοργανώνει η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής

Η Επιστημονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Ημαθίας (Ε.Ε.Κ.Α.Η.) σας προσκαλεί σε συνάντηση με θέμα: «Ζητήματα σχετικά με την Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο», την Δευτέρα 13/12/21 στις 18:00.

Κεντρική εισηγήτρια, η κα Θωμαή Αλεξίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας Α.Π.Θ. και επιστημονικά υπεύθυνη του ΕΑΝ.

Λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στη διεύθυνση https://minedu-secondary.webex.com/meet/zvasoglou

Πρόγραμμα:

17:45- 18:00 :Σύνδεση στην πλατφόρμα Webex - Χαιρετισμοί
18:00-19:00 : Ομιλία κας Αλεξίου
19:00-19:30 : Forum συζήτησης (Απορίες, ανταλλαγή απόψεων)

Με την ευγενική υποστήριξη της Συντονίστριας Αγγλικών Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας κας Α. Αναστασιάδου.

Η κ.Θωμαή Αλεξίου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στον Τομέα Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς επίσης συντονίστρια και μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στη θεματική ενότητα «Διδακαλία αγγλικής σε παιδιά».

Έχει εξειδίκευση στην εκμάθηση αγγλικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στην παιδική ηλικία και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μεθοδολογία και τις διδακτικές πρακτικές στην προσχολική και παιδική ηλικία, στη γνωστική ανάπτυξη παιδιών και στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως το CLIL‐PRIME (μέθοδο CLIL σε παιδιά δημοτικού), το DysTEFL2 (διδασκαλία αγγλικής σε μαθητές με δυσλεξία), το ΠΕΑΠ (Πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικής στην πρώιμη παιδική ηλικία), το Πρόγραμμα Θαλής (στρατηγικές μάθησης) κ.ά.

Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε βιβλία και  διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει συγγράψει βιβλία για παιδιά και έχει προσκληθεί ως εισηγήτρια σε συνέδρια και πολυάριθμες επιμορφώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είμαι συν-επιμελήτρια και βασικό μέλος της συγγραφικής ομάδας των δύο βιβλίων για τη διδασκαλία της αγγλικής στην Γ΄ δημοτικού στα δημόσια σχολεία (Magic Book 1 & 2) ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2021 είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη του Εθνικού Προγράμματος ‘ΕΑΝ’ για την εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69